Milyen más problémákra hasonlíthat a hólyaggyulladás?

859
HOZZÁSZÓLÁS:

A hólyaggyulladás olyan betegség, amely nagyon hasonlíthat valami más betegségre, vagy része lehet egy komolyabb problémának. Emellett számos babona és félreértés veszi körül, melyek néha ennek a viszonylag egyszerű fertőzésnek a kezelését gátolják.holyaggyulladas

A túl szűk húgycső

Jól fontoljuk meg, mielőtt hozzájárulunk a „túl szűk” húgycső kezeléséhez. Az időről időre visszatérő hólyaggyulladást a túl szűk húgycső számlájára írják, amely akadályozza a vizeletürítést. Az effajta diagnózis onnan eredhet, hogy az orvos a húgycsövet szondával ellenőrzi. Amikor a szondát behelyezi, a húgycső összeszorul a körülötte lévő izmok megfeszülése miatt, ezért egyes orvosok kijelentik, hogy szűk.

A „megoldás” tehát az, hogy tágítani (dilatálni) kell a húgycsövet fémpálcák bevezetésével. Az eljárás során viszont olyan apró sérülések keletkezhetnek, melyek hegszövetei később komoly gondot okozhatnak.

Antibiotikumok

Óvakodjunk az olyan kezeléstől is, amely azt írja elő, hogy krónikus fertőzésre állandóan antibiotikumot szedjünk, vagy attól, hogy antibiotikumot kelljen szednünk minden nemi aktus után. Ha állandóan alacsony szinten van jelen az antibiotikum, az kedvez az ellenálló baktériumtörzsek kialakulásának. Ha pedig nincs valódi bakteriális fertőzés, az antibiotikum szedése kötőszöveti (intersticiális) hólyaggyulladást okozhat (ami a hólyagfal gyulladása, de nem bakteriális fertőzés), mert irritálja a hólyagfalat.

Mire hasonlíthat a hólyaggyulladás?

Számos olyan állapot van (betegség), amely hasonlít a hólyaggyulladásra, de mégsem az.

  • Irritáció

Egyes habfürdők, női intim termékek, illatos vécépapírok izgatják a húgycső körüli bőrt, és vizeléskor égés jelentkezik, bár nem lehet baktériumot kimutatni. Néhány étel és ital is kiválthat hólyaggyulladásra jellemző tüneteket, de ezek is csak hólyagizgató hatásúak. Bűnös lehet pl. a koffein és a fűszeres étel.

  • Betegségek

A nemi úton terjedő betegségek részben hasonlítanak a hólyaggyulladásra. A kankónál pl. néha hirtelen növekszik a vizelés gyakorisága és ingere. Ahogy a genitális herpesz sebein áthalad a vizelet, az szintén hasonlíthat a hólyaggyulladás tüneteire. Néha a chlamydiánál is előfordul enyhe fájdalom vizeléskor. A trichomonászos nőknél is lehet szúró a vizelet.

  • Elváltozások

Néhány elváltozás szintén okozhat egyes esetekben hólyaggyulladáshoz hasonló tüneteket. A rostdaganatok pl. teltségérzést okozhatnak a hólyagban. Az ideges inkontinencia (a vizelet akaratlan csepegése, melyet a kimerültség okoz), az inger inkontinencia (nem szabályozható, hirtelen vizelési inger), telítettségi inkontinencia (csepegés, amikor a hólyag tele van), mind hasonlítanak a hólyaggyulladásra.

859
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]