Melyek lehetnek a hólyaggyulladás fő okai?

848
HOZZÁSZÓLÁS:

Szexuális együttlét során a húgycsőre gyakorolt nyomás az E. colit a hólyagba felnyomhatja, amely meleg, nedves, kellemes környezet számára.holyag

Ha közösüléskor a szög nem megfelelő, vagyis a férfi, amikor behatol, azt szinte felülről teszi, tehát a kívánatos hatvan fok helyett kb. kilencven fokos szögben, még nagyobb nyomás éri a húgycsövet, amely szintén növeli a fertőzés veszélyét.

A pesszárium szintén hozzájárulhat a hólyaggyulladás kialakulásához, attól függően, hogy mennyire illeszkedik. A szoros pesszárium elszoríthatja a húgyhólyag nyakát, ahol a húgycső csatlakozik, és ezzel gátolja a vizelet kifolyását. A napi szokásos egy-másfél liter vizelet kimossa a baktériumokat a hólyagból.

Ha azonban a kifolyás gátolt, vagy nem tud az összes vizelet távozni, akkor a visszamaradó vizeletben a baktériumok gyorsan elszaporodhatnak, és fertőzés jöhet létre.

Mi járulhat még hozzá a hólyaghurut kialakulásához?

Nem csak a szexuálisan aktív nők kaphatnak hólyaggyulladást, hanem a kislányok és önmegtartóztató nők is. Néhány egyéb tényező, amely növeli a hólyaggyulladás esélyét:

  • Szoros, nem pamut alsónemű viselése hosszú ideig (kombidressz, harisnyanadrág, vagy szoros/feszülő nadrág). Ezek meleg, nedves, sötét közeget, biztosítanak az E. colinak, amely mondjuk a gáton „várja”, hogy a húgycsőbe jusson.
  • Széklet után helytelen törlés. Ne felejtsük, hogy a lényeg a baktériumok távol tartása a gáttól, a hüvelytől és a húgy csőtől, ezért elölről hátra kell megtörölnünk magunkat.
  • Szüléskor vagy műtétnél használt katéter, amelyet azért vezetnek a húgycsőbe, hogy a vizeletet elvezessék. Egy vizsgálat szerint a kórházban szerzett fertőzések több mint 90%-a húgy- és ivarszervi fertőzés, amely ennek az eljárásnak tudható be. A katéterrel a baktériumok közvetlenül a hólyagba jutnak.

De bármennyire is hangsúlyozzuk a baktériumok szerepét, a hólyaggyulladásért nemcsak ők felelősek. A baktériumok állandóan bennünk és körülöttünk vannak, és mégsem vagyunk mindig betegek. A hólyaggyulladás akkor következik be, ha a húgyutak természetes tisztítási folyamata meghibásodik.

848
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]