Hogyan kezelhető a hólyaggyulladás?

859
HOZZÁSZÓLÁS:

Mondjuk, hogy már éreztük a szörnyű vizelési ingert és az égető fájdalmat vizeléskor. Tudjuk, hogy orvoshoz kell mennünk, és elővesszük a telefonkönyvet. Milyen orvost keressünk? Nőgyógyászt? Urológust? A családi orvost?holyag2

A legjobb akkor kiválasztani az orvost, amikor még egészségesek vagyunk. Akinek még nem volt hólyaggyulladása és nincs háziorvosa, praktikus segítségre van szüksége.

Sok nő nőgyógyászhoz fordul a hólyaggyulladással, és sok nőgyógyász sikeresen kezeli a húgyúti fertőzéseket. Lehet azonban, hogy egy urológus doktornő jobb lenne. Az urológusok kimondottan a húgyutak betegségeivel foglalkoznak, nem a nemi szervekével. Akár férfi, akár nő az urológus, kezelheti mindkét nemet, de a doktornők jóval érzékenyebben foglalkoznak az ilyen betegségekkel.

Ha nem találunk urológus doktornőt lakóhelyűnkön, válasszunk egy olyan orvost, aki urológiai problémákkal foglalkozik, és aki – megbízható barátaink szerint – sikeresen gyógyított hólyaggyulladást. Elmehetünk a helyi kórház ügyeletére is.

Közben, ha már úgy érezzük, hogy ránk tört a betegség, de még nem veszítettük el teljesen a fejünket, segíthetünk magunkon, mielőtt orvoshoz jutunk.

Mit tehetünk hólyaggyulladás esetén?

Igyunk sok vizet azonnal! Emlékezzünk rá, hogy a vizelet leöblítheti a baktériumokat, és csökkenthetjük a fertőzés súlyosságát, ha lehetővé tesszük, hogy a betolakodók egy részét a szervezetünk kimossa. Azonban nem gyógyíthatjuk meg magunkat azzal, hogy vizet iszunk.

Egy teáskanál szódabikarbónát adhatunk a vízhez (akinek magas vérnyomása vagy szívbetegsége van, az ne tegye, mivel nagy a nátriumtartalma), hogy a vizelet lúgosabb legyen, és az égést nyugtassa.

Ha orvoshoz megyünk, és sok vizet ittunk, mondjuk el neki. A vizelet ugyanis híg lesz a sok víz miatt, ezért ha bakteriális hólyaggyulladásunk van, a baktériumok száma időlegesen alacsonyabb lesz.

Ihatunk áfonyaitalt, hacsak nem érezzük, hogy fogyasztása után a vizelet jobban éget. Ma is vitatják, hogy használ-e egyáltalán hólyaggyulladás ellen. Vannak orvosok, akik állatkísérletekre hivatkoznak, ahol az áfonyalé csökkentette a baktériumok megtapadását a hólyag falán.

Mások szerint az áfonya savasabbá teszi a vizeletet, ennek hatására több karbamid válik ki (a savas vizelet egyik összetevője), ami „táplálja” a hólyaggyulladás baktériumait. Emiatt tapasztalja a nők egy része, hogy az áfonyalétől a vizelet még égetőbb. Csak úgy lehet eldönteni, hogy használ-e, ha kipróbáljuk.

Próbáljunk gyakrabban vizelni.

Tegyünk az alhasra melegítőpárnát vagy üljünk forró vízbe a fájdalom enyhítésére. Ne fogyasszunk olyan ételeket, amelyek feltehetően hólyagirritáló hatásúak.

859
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]